Sluiten

Categorieën

Filters

  Beton schutting plaatsen

  Beton schutting plaatsen, laat je informeren over de juiste werkwijze! Indien je een betonnen schutting gaat plaatsen is de verwerking van cruciaal belang. Welke hoogtes moet ik aanhouden? Welke stabilisatie heb ik nodig? Hoe werk ik de betonschutting het best af na plaatsing? Welke materialen heb ik nodig voor de verwerking van mijn beton schutting? Wij beantwoorden deze vragen graag voor je. Hieronder hebben wij een stappenplan voor je opgesteld m.b.t. het beton schutting plaatsen. Doorloop hieronder de vijf eenvoudige stappen en je kunt vervolgens eenvoudig zelf een beton schutting plaatsen! Bekijk ook hout beton schutting plaatsen voor een uitleg hoe je de hout beton schutting moet gaan plaatsen.

  Materialen/gereedschappen:

  - Waterpas
  - Touw of laserapparatuur
  - Schep
  - Stamper (ijzeren staaf of paal)
  - Cement klopper
  - Cementkuip
  - Cement / stabilisatie / witzand
  - Voegijzer
  - Verfspuit of blokkwast (advies gebruik van verfspuit)

  Stap 1 - Vrijmaken van de grond

  De eerste stap bij een beton schutting plaatsen is het vrijmaken van de grond (wortels en aanwezige stenen) en het uitlijnen van de schutting door middel van een touw of een laserapparaat. Zorg er tevens voor dat de aanloop - richting de te plaatsen beton schutting - vrij is van obstakels of gereedschappen.

  Stap 2 - Verpakking op de juiste wijze openen

  Vervolgens is het van belang om, voor het openen van de verpakking, de materialen zo te ondersteunen dat het omvallen zo goed als onmogelijk is. Bij het lossnijden van de verpakking komt namelijk kracht vrij en wanneer de betonplaten en palen niet goed zijn ondersteund, kunnen deze omvallen en beschadigen.

  - Betonpalen plaatsen

  Bepaal nu waar je de eerst betonpaal gaat plaatsen en stort deze af met snelbeton. Let op! Heb je een afwerklat bovenop jouw schutting? Plaats dan de betonpalen +/- 2 centimeter dieper. Zet vervolgens een streep op de paal bij een hoogte van 40 centimeter (gemeten vanaf het maaiveld / begin van de gleuf). Bevestig vervolgens een metseltouw op deze 40 centimeter hoogte, bevestig op het eind van je schutting het metseltouw en span het metseltouw tot een lijn. Nu heb je de looplijn uitgezet van je beton schutting en kun je bij het afvullen eenvoudig controleren indien je op de juist hoogte blijft in verband met eventueel aanwezige grond verschil.

  Stap 4 - Schutting afvullen

  Nadat de snelbeton bij iedere betonpaal volledig is uitgehard kun je gaan beginnen met het afvullen (zie ook stap 4A + 4B). Begin eerst met het plaatsen van het onderste betonpaneel. Zo controleer vooraf als er geen verzakkingen zijn opgetreden en kun je indien nodig corrigeren voordat je begint met het totaal afvullen. Verwijder eventuele bramen (gietproces beton) van het betonpaneel door middel van een hamer. Controleer bij ieder paneel of je het motief op de juiste richting afvult.

  Tip: Plaats de panelen altijd met behulp van een ladder of een stevige opstap. Moet je de panelen behoorlijk ver tillen? Gebruik dan een kruiwagen om het werk te verlichten en plaats 1 tot 2 platen op de kruiwagen.

  Stap 4A - Afvoegen panelen & palen

  Plaats een hoeveelheid zand en cement in een emmer en meng deze tot een stevige substantie (niet te nat). Breng met een voegijzer, de voegmortel, aan op de bovenzijde bij elke betonplaat en plaats vervolgens het volgende paneel (zie ook stap 4B). Laat eventuele voegmortel resten gewoon zitten. Bij het afvoegen creëer je een geheel, zie je de overgang tussen de panelen nauwelijks meer en komt het ook ten goede van de stabiliteit van de betonplaten. De stabiliteit is van belang bij weersomstandigheden zodat de panelen niet gaan “klapperen” oftewel bewegen.

  Stap 4B - Opspieën van panelen

  Nadat je ieder betonplaat hebt geplaatst ga je deze opspieën door middel van stelwiggen. Sla met een hamer de wiggen strak in de gleuf van de paal (achterzijde) en controleer vervolgens met de waterpas indien het paneel op niveau is. Nadat je klaar bent met opspieën voeg je de gleuf compleet af. Door middel van het afvoegen van de betonpalen schutting voorkom je dat betonplaten kunnen gaan klapperen, voorkom je scheuren/schade en werk je het geheel netjes af. Beton schutting plaatsen is gelukt, op naar de laatste stap!

  Stap 5 - Opbrengen van betoncoating

  De eenvoudigste manier om je schutting te coaten is door middel van een verfspuit. Breng de beton coating aan in twee stappen. Breng de eerste laag verticaal aan en laat deze korte tijd drogen totdat deze licht nat is. Breng vervolgens de tweede laag coating horizontaal aan en werk eventuele plekken bij. Door de coating voorkom je dat de schutting gevoelig is voor aanslag zoals weersinvloeden, voorkom je kalkuitbloei en realiseer je een schitterend eindresultaat! Kortom; geniet langdurig van een duurzame beton schutting geheel op gewenste kleur!

  Beton schutting plaatsen? Denk aan je rug!

  Een beton schutting is goed zelf te doen, dit zullen we zeker niet ontkennen. Echter is een beton schutting plaatsen wel erg zwaar. Iedere betonplaat weegt namelijk ongeveer 60-70 kilogram en enkele betonpaal weegt tussen de 80-100 kilogram (afhankelijk van de hoogte). Realiseer je van te voren waar je aan begint en probeer de klus zeker niet zelf te verrichten. Wij raden minimaal 2, het liefst 3 personen aan voor deze klus. Je kunt er ook voor kiezen om de beton schutting te laten plaatsen door een van de montageteams waarmee we samenwerken. Zij komen de situatie inmeten en stellen vervolgens een offerte voor je op. Wanneer je akkoord gaat met het voorstel, wordt er een leverdatum voor de materialen ingepland en wordt ook de montagedag afgestemd.

  Binnen twee weken in huis

  Zo snel mogelijk de beton schutting plaatsen of de beton schutting laten plaatsen? Jouw beton schutting is, na bestelling, binnen 1-2 weken bij jou in huis. De betonnen schutting en hout beton schuttingen worden met speciale kooiaap vrachtwagens tot aan huis voor je geleverd. Een kooiaap levering is de beste keuze voor de levering van jouw schutting. Met de kooiaap vrachtwagen wordt er het veiligst vervoert en is het leveren op locatie erg eenvoudig te realiseren. Welke betonnen schutting ga jij binnenkort plaatsen? Kies uit een van onze 13 motieven, plaats deze in je tuin en geniet van een onderhoudsvrije en kwalitatieve schutting. Wil jij weten wat een beton schutting kost? Bekijk dan onze beton schutting prijzen of goedkope betonnen schutting pagina.

  Manage cookies