Sluiten

Categorieën

Filters

  Schutting

  Een schutting is vaak een belangrijk onderdeel van je tuin. Met de schutting markeer je de grens tussen je tuin en die van je eventuele buren of gemeentegrond. Een schutting kun je, afhankelijke van het type schutting, gemakkelijk zelf plaatsen. Echter bij de keuze van een beton schutting of schutting hout beton, wordt in de regel vaak de montage uitbesteed aan een montagebedrijf wegens het behoorlijke gewicht van de schutting. Bepaal altijd vooraf welke keuze schutting je wilt toepassen en welke afmetingen (lengte x hoogte) de schutting uiteindelijk zal krijgen. Er komt dus het een en ander bij kijken als je een schutting wilt bestellen en gaat plaatsen. Waar komt de schutting precies? Welk materiaalkeuze gebruik je voor de schutting? Kortom; laat je vooraf goed informeren omtrent de diversiteit en voor- en nadelen van een schutting.

  Schutting prijs banner

  Vooraf de erfgrens bepalen van je schutting is een must!

  Je kunt een schutting op verschillende manieren plaatsen. De meeste mensen plaatsen een schutting samen of in overleg met de buren. De schutting wordt dan precies op de erfgrens geplaatst. Wanneer dit het geval is heb je allebei evenveel te zeggen over de schutting, ongeacht wie de schutting betaald heeft. Maar niet iedereen kan het goed vinden met zijn buren. In dat geval kun je een schutting beter op je eigen grond verwerken. Je voorkomt hierdoor vaak problemen, omdat je buren vervolgens niets in te brengen hebben op de verwerking van je schutting. Om de exacte erfgrens te bepalen zal het kadaster hier uitkomst in bieden. Ons advies is echter wel om een bericht of mail te versturen naar je eventuele buren met de komende schutting. Zo zijn de buren hiervan op de hoogte gesteld en kun je tevens aangegeven dat ook tevens de achterzijde van je schutting van jullie is.

  Een schutting kopen doe je het voordeligst op Schutting33!

  Wanneer je een schutting wilt, dan kun je kiezen uit een diversiteit aan mogelijkheden van schuttingen. Of je nu betonplaten (misschien een schutting antraciet?) neemt of een aluminium schutting, het is altijd belangrijk om op te meten wat de lengte van de schutting moet worden. Maak van tevoren altijd een schets met de afmetingen van zowel de lengte als de hoogte van je toe te passen schutting. Aan de hand hiervan is het vervolgens eenvoudig te berekenen hoeveel beton of aluminium panelen je nodig hebt met de daarbij behorende palen.

  Het materiaal van de schutting is bepalende voor zowel de uiteindelijke uitstraling als het onderhoud!

  De keuze van het materiaal van je schutting bepaald zowel de uitstraling als de levensduur. Echter Schutting33 levert alleen hoogwaardige kwalitatieve materialen. Of je nu kiest voor aluminium, beton of een combinatie schutting van hout en beton, het onderhoud van deze schutting is beperkt tot nihil. Wanneer je een schutting wilt plaatsen, dan is het belangrijk dat deze schutting stevig wordt verwerkt. De juiste fundering bepaald uiteindelijk je stabiliteit van je schutting. Je wilt tenslotte niet dat de schutting bij de eerste de beste storm kapot of om waait. Belangrijk zijn hierbij de palen in combinatie met de juiste stabilisatie oftewel betonfundering. Wanneer je de schutting zelf gaat plaatsen, dan is het belangrijk om de betonpalen zo diep mogelijk de grond in te krijgen, zodat ze stevig vaststaan. Verder is het belangrijk dat de palen allemaal op gelijk hoogte staan. Dit kun je gemakkelijk bepalen door middel van een draadje te spannen en met een waterpas bepalen of deze recht/vlak is. Wanneer de palen in de grond staan, kun je de schutting plaatsen. Let hierbij wel op dat sommige stabilisatie of beton wel vooraf degelijk te zijn uitgehard wegens het gewicht van de totale schutting.

  Onderhouden van je schutting, liever niet!

  De uiteindelijke kosten zijn wellicht hoger, maar een aluminium schutting heeft het minste onderhoud nodig. Het materiaal aluminium hoef je namelijk te achteraf te impregneren of te verven in tegenstelling tot een beton schutting of houten schutting. Een veelvoorkomende houten schutting heeft gewoonweg meer onderhoud benodigd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het jaarlijks impregneren, verven of planken vervangen van je schutting. Een beton schutting is tevens ook geheel onderhoudsvrij nadat je deze hebt gecoat door middel van de beton coating of door middel van de hars. Een aluminium schutting heeft alleen af een toe een sopje nodig voor het reinigen van vogelpoep of van aangeslagen zand. Welke keuze van onderhoud aan je schutting geef jij de voorkeur?

  De prijs van een schutting is het voordeligst momenteel bij Schutting33!

  Je hebt uiteraard zelf in de hand hoe duur je schutting wordt. Wanneer je bijvoorbeeld een schutting zelf plaats, ben je goedkoper uit dan wanneer je deze laat monteren. Ook het materiaal dat je kiest voor je schutting is bepalend voor de uiteindelijk prijs van de schutting. Verder is het uiteraard belangrijk hoeveel meter schutting je wilt plaatsen en de gewenste hoogte van de schutting. Tip: Bekijk ook eens onze beton schutting prijzen voor een uitleg over de beton prijzen. Kortom; Er komt nog heel wat bij kijken als je een schutting wilt bestellen en plaatsen. Laat je hierdoor vooraf uitgebreid informeren naar de mogelijkheden, kosten en voor- en nadelen van een schutting. Naast de aluminium, beton, en hout beton schuttingen, vind je in ons assortiment ook schanskorven. Welke schutting kies jij binnenkort uit voor je tuin?

  Manage cookies